Семінар-практикум учителів української мови й літератури

IMG_0884Семінар-практикум учителів української мови й літератури закладів загальної середньої освіти Малинського району з теми «Формування вміння вчитися як ключової компетентності засобами предметів гуманітарного циклу» проведено 16 лютого 2018 року на базі Пиріжківського НВК «ДНЗ-ЗНЗ І-ІІІ ступенів».
Семінар-практикум відкрила завідуюча методичним кабінетом Л.А.Коваленко. У своєму виступі вона проаналізувала сучасні підходи до проведення уроку словесності та нагадала колегам вимоги до конструювання уроку з розвитку критичного мислення учнів.

Практичний блок семінару-практикуму філологи розпочали з відвідування уроку української літератури у 5 класі (тема: «Зірка Мензатюк. «Таємниця козацької шаблі», учитель Г.А.Шкляр). Аналізуючи урок, словесники відмітили високу професійну майстерність колеги, що проводила заняття.

З метою сприяння активізації знань учителів української мови й літератури з теоретичних основ підвищення якості та результативності сучасного уроку і навичок моделювання уроку з розвитку критичного мислення учнів завідуюча методичним кабінетом Л.А.Коваленко провела тренінг з теми «Формування вміння вчитися як ключової компетентності через розвиток критичного мислення».

У колі однодумців було зазначено те, що семінар-практикум сприяв виробленню науковообгрунтованої моделі формування у школярів уміння вчитися засобами гуманітарних предметів та поширенню найкращих практик роботи вчителів шкіл Малинщини.

IMG_0881 IMG_0882 IMG_0886 IMG_0887 IMG_0888

Designed by Your Company Name
©2024 Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Малинської міської ради