34 дитини Малинської громади отримали освітні набори

Книги, ігри для розвитку, планшети, навушники та інше необхідне приладдя для навчання отримали 34 дитини Малинської громади, які мають особливі освітні потреби. Такі освітні набори закуплено в рамках проєкту «Комплексний захист, освіта та підтримка психічного здоров’я дітей та сімей з числа ВПО в Житомирській, Сумській та Харківській областях», що впроваджується БО «Благодійний фонд «Люмос Україна» спільно з ВГО “Україна без сиріт” за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України.

У кожний набір входить планшет, на який завантажено Електронні освітні ресурси видавництва «Розумники». Ці програми  мають гриф Міністерства освіти і науки України та рекомендовані до використання у закладах освіти. Особливо вони цінні для дітей з  особливими освітніми потребами, так, як дозволяють в цікавій ігровій формі навчатись, та проходити стільки разів завдання, скільки необхідно для кожної дитини індивідуально. Також планшет надасть можливість дитині з особливими освітніми потребами отримувати дистанційно додаткові корекційні послуги у фахівців Інклюзивно-ресурсних центрів.

«Крім інших видів активностей та допомоги проєктом передбачено надання 921 освітнього набору дітям з інвалідністю та дітям з особливими освітніми потребами, щоб допомогти отримати доступ до дистанційного навчання. У Житомирській області заплановано надання 336 освітніх наборів в 27 територіальних громадах області. Дякую команді Люмос Україна за роботу, обласним та місцевим представникам влади за співпрацю, а, головне, міжнародним донорам за можливість творити добрі справи», – зазначив Ярослав Лагута, директор Благодійної організації “Благодійний фонд “Люмос Україна”.

На зустрічі були присутні міський голова Олександр СИТАЙЛО, заступник з гуманітарних питань Віталій ЛУКАШЕНКО, начальник управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання виконавчого комітету Малинської міської ради Віталій КОРОБЕЙНИК ,  які подякували організаторам за надану можливість повноцінно  здобувати освіту дітям з особливими освітнім потребами  використовуючи отриманні сучасні засоби для навчання.

Designed by Your Company Name
©2024 Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Малинської міської ради