01 та 03 грудня проведено наради з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

         

 

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічей розглянуто ряд важливих питань що стосуються реформування  галузі. Відповідно до чинного законодавства з  2027 року здобувачі освіти здобуватимуть її на таких рівнях:  початковому, базовому і профільному. Початкова освіта охоплюватиме 1-4 класи, гімназії включатимуть 5-9 класи, ліцеї надаватимуть освіту до 12 класу і готуватимуть учнів до вступу у ВНЗ. Ліцеїсти зможуть самостійно обирати частину предметів, які вивчатимуть.

          Скільки ліцеїв запрацюють у нашій громаді і на базі яких освітніх закладів— питання поки що відкрите. На черговій сесії міської ради заплановано перейменування семи закладів освіти Малинської громади. Зокрема, з’являться Ксаверівська, Слобідська, Дібрівська, Горинська, Ворсівська гімназії замість загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних комплексів I-II ступенів. Навчально-виховні комплекси I ступеня у Федорівці та Любовичах перейменують у початкові школи. Це перші кроки реформування галузі в громаді.

          У діяльності закладів дошкільної освіти    актуальними питаннями  на сьогодні є наповнюваність груп, відвідування дітьми дошкільних закладів, дотримання температурного режиму в ЗДО, благоустрій території, підвищення кваліфікації  та атестація педагогічних працівників.  Особливу увагу керівників ЗДО було звернуто на оновлення норм і порядок організації харчування дошкільнят, перехід на систему   НАССР.

 

Designed by Your Company Name
©2024 Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Малинської міської ради