Семінар-навчання для керівників та медичних працівників закладів дошкільної освіти Малинської громади було проведено сьогодні у великій залі адміністративного приміщення. Тема навчання – організація безпечного харчування дітей згідно міжнародної системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points — в перекладі: аналіз ризиків і контролю критичних точок).
На запрошення управління освіти, молоді, спорту та національно патріотичного виховання навчання для працівників ДНЗ провели представники Малинського управління ГУ Держпродспоживслужби України, а саме Віталій Філоненко – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Запровадження системи контролю за безпекою продуктів згідно системи НАССР в навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування наших дітей. Згідно законодавства адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Ефективність впровадження такої системи буде перевірятися аудиторами Держпродспоживслужби України.