Семінар-тренінг класних керівників

PICT005301 грудня 2017 року на базі Малинівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ І-ІІІ ступенів» пройшло районне методичне об’єднання класних керівників в форматі семінару-практикуму. Тема заходу «Превентивне виховання як комплексний цілеспрямований вплив на особистість» .
На семінарі були присутні:  методист районного методкабінету Лісовська І.В., класні керівники загальноосвітніх навчальних закладів району. Роботу семінару очолила методист РМК, яка ознайомила всіх присутніх з планом роботи семінару-практикуму. Презентувала школу та педагогічний колектив, брала активну участь у роботі семінару заступник директора з виховної роботи Фещенко Лариса Миколаївна. Практичний блок семінару провела практичний психолог Малинівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ І-ІІІ ступенів» Жуковська Катерина Антонівна, яка наголосила, що людина не може існувати поза суспільством. Вона постійно знаходиться у русі, здобуває нових знань і обмінюється інформацією з оточуючими. Формування особистості відбувається безпосередньо за участі колективу. У виховній роботі з підлітками важливим завданням класного керівника є формування згуртованого учнівського колективу – тобто команди, члени якої об’єднані спільною метою, мають високий рівень довіри одне до одного, ефективно взаємодіють, де панує атмосфера поваги та розуміння.
На семінарі-практикумі були проведені різноманітні вправи: «Дерево бажань», «Будинок знань», «Довіра», «Чудовий килим» та інші. Найбільш цікавою вправою для присутніх стала вправа «Чудовий килим», де класні керівники могли висловити свої думки та побажання колегам. Досвідом роботи з учнівським колективом поділилися класні керівники 9а класу Марчук Тетяна Миколаївна та 9б класу Грищенко Олена Іванівна.
Усі учасники семінару відзначили високий науково-методичний рівень проведення заходу та його практичне спрямування.

PICT0070 PICT0063 PICT0058 PICT0057 PICT0056

Designed by Your Company Name
©2024 Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Малинської міської ради