ДПА – 2017

1480359769_dpa-2017.-obovyazkov-predmeti-9-11-klasiВідділ освіти Малинскої РДА, відповідно до листа МОН України від 13.03.2017р. №1/9-149 «Про проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/17н.р.», керівникам освітніх закладів району рекомендує:

  1. При проведенні державної підсумкової атестації учнів (далі – ДПА) керуватися Положенням про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН України від 30.12.2014р. № 1547.
  2. Взяти до уваги, що терміни проведення ДПА випускників навчальних закладів І і ІІ ступенів  визначаються педагогічною радою і затверджуються відповідним наказом керівника навчального закладу до 05 квітня 2017 року. Відділ освіти Малинської РДА рекомендує провести ДПА учнів 4-х класів – з 15 по 24 травня 2017 року; учнів 9-х класів – з 1 по 9 червня 2017 року.
  3. При підготовці та проведенні ДПА слід керуватися орієнтовними вимогами до проведення ДПА учнів, зазначеними  у вище згаданому листі МОН України від 13.03.2017р. №1/9-149. Зокрема, увагу звернути на те, що:

  • Атестація у навчальних закладах І і ІІ ступенів  проводиться у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладають вчителі відповідного фаху; вони погоджуються педагогічною радою та затверджуються директором школи.
  • У навчальних закладах І ступеня ДПА проводиться з трьох предметів: української мови, літературного читання, математики. Атестація з кожного предмета проводиться у формі підсумкової контрольної роботи на другому чи третьому уроці, окрім понеділка і п’ятниці.
  • У навчальних закладах ІІ ступеня ДПА проводиться з трьох предметів: українська мова; математика; предмет за вибором педагогічної ради з одного з зазначених предметів: українська література, зарубіжна література, іноземна мова, історія України, всесвітня історія, правознавство, географія, біологія, хімія, фізика, інформатика. Рішення педагогічної ради щодо вибору третього предмета для проходження ДПА затверджується наказом керівника навчального закладу до 05 квітня 2017 року.
  • Державна підсумкова атестація випускників навчальних закладів ІІІ ступеня проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з 23 травня по 16 червня 2017 року згідно з графіком, затвердженим наказом МОН України від 31.08.2016 № 1055 «Про затвердження Календарного плану підготовки та проведення у 2017 році ЗНО»,  з трьох предметів: українська мова; математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття); предмет за вибором учня з одного з зазначених предметів: біологія, хімія, фізика, географія, іноземна мова, математика, історія України (період ХХ – початок ХХІ століття).
  • Український центр оцінювання якості освіти має надіслати навчальним закладам в електронному вигляді результати ДПА, проведених у формі ЗНО під час основної сесії, до 20 червня 2017 року (таким чином, терміни завершення навчального року і проведення випускних вечорів залежатимуть від оголошення результатів ЗНО). Внесення оцінок за ДПА до додатка до атестата має здійснюватися з урахуванням наслідків розгляду апеляційних заяв випускників щодо результатів ЗНО (відповідно такий випускник атестат отримує пізніше).
  • Особам, які з’явилися для проходження ДПА у формі ЗНО та роботу над тестом яких достроково припинено у зв’язку із допущеними ними  порушеннями процедури проходження ЗНО, виставляється нуль тестових балів, що відповідає одному балу за ДПА. Відповідно до документа про освіту за ДПА з цього предмета виставляється 1 (один) бал.
  • Випускникам 11-х класів, які хворіли під час проведення атестації, та учні, які не з’явилися для проходження атестації або не взяли участь під час і основної, і додаткової сесії ЗНО з певного навчального предмета, результат якого зараховується як оцінка за ДПА, через поважні причини, зобов’язані надати довідку, на підставі якої рішенням педагогічної ради ЗНЗ та відповідним наказом його керівника їм надається право пройти атестацію в строки визначені навчальним закладом за завданнями, укладеними навчальними закладами.
  • Особи, які не з’являться для проходження ДПА у формі ЗНО без поважних причин, матимуть можливість пройти ДПА в навчальному закладі у вересні поточного року за завданнями, укладеними навчальними закладами.
  • Випускникам 9-х класів, які не з’явилися для проходження атестації через поважні причини, рішенням педагогічної ради ЗНЗ та відповідним наказом керівника навчального закладу надається право пройти атестацію в інші строки.
  • Випускникам 4-х класів, відсутнім на уроці, на якому проводилася ДПА, до класного журналу виставляють «н» (для них додатково контрольна робота не проводиться).
  • Бали за ДПА виставляються в класному журналі у колонку з написом “ДПА” без зазначення дати після колонки з написом “Річна”. Результати атестації виставляються у додатки до свідоцтв про базову загальну середню освіту та до атестатів про повну загальну середню освіту у графі “державна підсумкова атестація” та враховуються при визначенні середнього балу атестата. Особам звільненим від проходження ДПА за станом здоров’я у додаток до атестата замість оцінки робиться запис «звільнений» («звільнена»).
Designed by Your Company Name
©2024 Управління освіти, молоді, спорту та національно-патріотичного виховання Малинської міської ради